Stark halvårsrapport från Railcare

Railcare går starkt genom Covid-pandemin. Foto: Railcare

Med ett starkt första halvår i ryggen och med en stabil orderstock blickar Railcare nu framåt mot hösten. Planering och beläggning sker nu för nästkommande år där det fylls på ytterligare i orderboken kontinuerligt i Entreprenad Sverige, Transport Skandinavien samt Utlandsverksamheten. Rörelseresultatet, EBIT, ökade med 10,9 miljoner till 14,3 miljoner (3,4). Covid-19 pandemin har inte i nuläget påverkat Railcare med några inställda jobb.

Entreprenad Sverige har haft god beläggning under hela första halvåret, och det ser bra ut även för resterande del av säsongen. För 2021 pågår just nu planering tillsammans med Trafikverket i det ramavtal som vi har. Beläggningen för 2021 är god då det är många förarbeten som ska utföras. Detta är ovanligt god framförhållning för vår verksamhet på entreprenadsidan i Sverige.

Trafikverket har aviserat stora satsningar framåt på järnvägsunderhåll med en inriktning på planerat underhåll så som spårbyten, växelbyten och ballastbyten dvs. arbeten som ligger helt i linje med vad vår maskinpark kan erbjuda. Trafikverkets nationella plan sträcker sig 10 år framåt och volymerna för järnvägsunderhåll kommer att öka ytterligare framöver.