MTR firade 270 moderniserade tunnelbanevagnar

Moderniseringen av 270 tunnelbanevagnar firades hos MTR i Hammarbydepån. Foto: MTR

Nyligen bjöd MTR in till ett evenemang, vid Hammarbydepån i södra Stockholm. Syftet med evenemanget var att fira och visa upp de nyrenoverade tunnelbanevagnarna i Stockholm.

Projektet med att modernisera samtliga 270 C20-vagnar avslutades nyligen efter pågående arbete sedan 2017, där MTR har samarbetat nära med trafikförvaltningen och Alstom för att implementera ny interiör och modern teknik.

b
Johan Tiberg, projektchef MTR Tech, Anders Gustafsson, vd MTR Tech och Caroline Åstrand, vd MTR Nordic. 
b
Tunnelbanevagnarna firades med tårta. Foto: MTR

Utöver uppgraderingen av C20-vagnarna, har CX-vagnen gjort sin sista resa och ersatts med den nya C30-modellen. 

– Tunnelbanan har genomgått en fantastisk resa sedan MTR tog över för fjorton år sedan. Idag är fordonen i bättre skick, renare och trafiken punktligare. Varje dag reser cirka en miljon stockholmare med tunnelbanan och vi är väldigt stolta över det sätt vi varit med och utvecklat tunnelbanan på, säger Caroline Åstrand, vd för MTR Nordic.

Interiören i tunnelbanevagnarna har fått en uppfräschning med en mer öppen planlösning och en ny möblering som ökar utrymmet och minskar trängseln, vilket gör det enklare för passagerarna att komma ombord och av. En ytterligare förändring är införandet av digitala skärmar, nya säkerhetskameror samt moderniserade förarbord. Dessutom har 68 vagnar utrustats med passagerarräknarsystem.

"Projektet har pågått sedan 2017 och vi har med bibehållen trafik, levererat ett projekt enligt budget och med toppkvalitet", berättade Johan Tiberg, projektchef på MTR Tech.