Efter 15 år - Öresundstågen stannar i Eslöv och Höör

Eslövs station. Foto: Wikimedia Commons

Öresundstågen till Kristianstad och Blekinge har på kort tid blåst förbi Eslöv och Höör, vilket har irriterat många pendlare. Nu verkar det dock som att tågen snart kommer att stanna i Mellanskåne igen, skriver Skånska Dagbladet.

Öresundstågs AB har nyligen skickat in en beställning till Trafikverket för att få tillbaka två avgångar i timmen från Eslöv och Höör till Köpenhamn i söder samt Karlskrona och Kalmar i norr. Det meddelades av Öresundstågs ordförande Carina Zachau på en presskonferens där även Höörs kommunstyrelses ordförande Johan Svahnberg var närvarande, enligt Skånska Dagbladet.

Detta beslut är förankrat i Öresundstågs AB och stöds av en robust tidtabell. Tidigare spårarbeten norr om Hässleholm som nu färdigställts möjliggör nu att tågen kan stanna på fler stationer utan att förlora tid. Detta innebär att Öresundstågen till Kalmar och Blekinge kommer att stanna i Höör och Eslöv som tidigare.

Förändringarna kan börja gälla från nästa tidtabell i december, men kräver godkännande från Trafikverket. Både Carina Zachau och Johan Svahnberg är optimistiska och hoppas på positiva besked från Trafikverket, då detta skulle vara den största förbättringen för pendlarna i Höör och Eslöv på länge.

Källa: Skånska Dagbladet.