Trafikverket genomför underhåll under en av de mest trafikintensiva dagarna på året

Foto: SJ

Intensivt resande börjar i mitten av påskveckan

Fullbokade tåg, flyg och bussar väntas när påskhelgen kommer. Samtidigt passar Trafikverket på att arbeta med underhåll på vissa sträckor, något som påverkar persontransporterna i hög grad. Det skriver Sydsvenskan.

Det mest intensiva resandet börjar i mitten av påskveckan. De mest populära datumen att boka tåg hos SJ är den 12-13 april och 16- 17 april. De flesta vill resa framåt lunch i stället för på morgonen.

– Mitt på dagen och framåt kommer det garanterat vara fullbokat dagarna innan påsk, säger Annie Edwards, presskommunikatör på SJ till tidningen.

Även hos MTR Express är bokningarna många, men än finns platser kvar på tågen mellan Stockholm och Göteborg.

– Däremot finns ett järnvägsarbete som påverkar linjen, så mellan Göteborg och Vårgårda kommer vi köra med ersättningsbussar, säger Linda Johansson, presskontakt på MTR Express till Sydsvenskan.

Även i Herrljunga råder begränsad framkomlighet mellan natten till långfredagen till måndagen. Sträckan därifrån till Öxnered är avstängd mellan torsdagsnatten till måndag eftermiddag.

De många järnvägsarbetena har gjort att resandetrycket i vägtrafiken ökar. Bussbolaget Nettbuss Travel har därför, och på grund av den stora efterfrågan, satt in 100 extra turer.

– Eventuellt kan det bli fler, säger Robert Nyberg, vd på Nettbuss Travel till tidningen.