Fortsatt strul med SJs bokningar

SJ noterar 1,2 miljoner besök på sajten och i appen första dygnet. Foto: SJ

SJ:s tekniska problem har gått in på andra dygnet. Antalet personer som kan boka biljetter begränsas för att systemet ska klara av trycket. Det rapporterar DN

– Vi kommer inte att släppa på helt innan vi ser att allt fungerar, säger presskommunikatör Jonas Olsson till tidningen.

SJ noterar 1,2 miljoner besök på sajten och i appen första dygnet, jämfört med 440 000 besök vid biljettsläppet inför jul förra hösten. Det handlar inte om unika besökare, utan samma person kan ha räknats flera gånger.

– Vi kan se att vi har haft en väldigt mycket större efterfrågan än förra året, när biljetterna släpptes i början av oktober. Det har varit en hög belastning som har gjort att systemet inte klarat av alla prisförfrågningar. Det är en förklaring, ingen ursäkt, säger Jonas Olsson.

Tills vidare släpper SJ bara igenom omkring 80 procent av de som besöker vill boka tågbiljetter. Dessutom görs begränsningar i hur många avgångar som dyker upp. Samtidigt klagar resenärer på att varje gång som bokningssidan uppdateras så blir biljetterna dyrare.

– Priserna ökar i takt med att folk köper biljetter, säger Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ till DN.