Väletablerade företag byter namn

Aarsleff-ägda Banedrift AS i Norge och Anker AB i Sverige har byt namn till Aarsleff Rail AS och Aarsleff Rail AB. Namnbytet kommer efter flera års nära samarbete i Rail-gruppen. Aarsleff Rail är totalleverantör inom järnvägs- och spårvägsarbeten och utför nyanlägg, förnyelse och underhåll i Danmark, Sverige, Norge och Tyskland.  

Närmare samarbete på planen
Namnbytet sker efter flera års nära samarbete, där omsättningen och storleken på projekten har bara vuxit. Namnbytet ger bättre möjlighet att framstå som én organisation för kunderna och i arbetet med att locka till nya talanger till järnvägsbranschen. För de anställda ger namnbytet intern samhörighet och en gemensam identitet.

bild

Lokal förankring viktig
Bolagen i Sverige och Norge drivs fortsatt av lokal en ledning i samarbete med Aarsleff Rail i Danmark och det nya företaget i Rail-gruppen, Trym Anlegg AS i Norge. ”Den lokala förankringen är viktig t.ex. inom ramen av nationella regelverk för järnvägssäkerhet och arbetsmiljö, som är centrala i gruppens arbete. Även för att rekrytera nya talanger till järnvägen är lokal förankring viktig”, säger vd för Aarsleff Rail i Danmark Thomas Mollerup.

I somras köpte Aarsleff sig in i den norska banspecialisten Trym Anlegg AS. Trym Anlegg fortsätter under sitt nuvarande namn och i nära samarbete med de andra företagen i Rail-gruppen.

bild

Större projekt i samverkan
Med namnändringen positionerar Aarsleff Rail-koncernen sig för att bidra till att lyfta ännu större järnvägs- och spårvägsprojekt i Skandinavien i egenproduktion. "Med ett ökande fokus på hållbara transporter i hela Europa är vi redo att bjuda på att lösa några av samhällets utmaningar med trängsel, elektrifiering och grön omställning av samhällets infrastruktur", säger Thomas Mollerup. Senast har Aarsleff Rail till exempel arbetat på Nordlandsbanen och Vestfoldbanen i Norge, på Borås-Varberg och vid Göteborg Spårvägar i Sverige, på S-banan i Hamburg och Aarhus-Langå i Danmark.

bild

Om Aarsleff Rail-gruppen
Aarsleff Rail-gruppen består av Aarsleff Rail i Danmark, Norge och Sverige samt norska Trym Anlegg. Besök vår monter på Train & Rail i Stockholm 25.-27. april 2023 eller klicka på:

www.aarsleffrail.com
www.aarsleffrail.se
www.aarsleffrail.no
www.trym.no/anlegg