C.I.Pihl presenterar banbrytande järnvägslösningar från innovativa tyska experter

Mathias Abraham, vice vd för C.I.Pihl, i företagets monter på Elmia Nordic Rail. Foto: Anders Carlsson

Göteborgsbaserade C.I.Pihl representanter ett stort antal tyska leverantörer varv tre leverantörer producerar arbetsfordon och järnvägsrelaterade produkter för järnvägen i Sverige: Hilton, Windhoff och Elektro-Thermit.

C.I.Pihl väljer att bara representera företag med en innovativ profil.

– Vi vill ha uppdragsgivare som investerar i tekniken och som vill vara med och ta för sig på marknaden. Vill de det, och vill ha en lokal representant, då är vi gärna där och hjälper till, säger Mathias Abraham, vice vd.

bild
Mathias Abraham, vice vd för C.I.Pihl, bredvid ett arbetsfordon från tyska tillverkaren Hilton som sålts till Infranord. Fordonet var utställt på Elmia Nordi Rail. Foto: Anders Carlsson

Tyska Hilton tillverkar tvåvägsfordon, alltså fordon som kan gå på både väg och på räls. På lastbilschassin från fordonstillverkare skapas en så kallad superstruktur. Det kan vara en arbetsplattform eller olika utrustning för underhåll av järnvägsinfrastruktur.

– Vi bygger på chassin från alla tillverkare, det svenska och norska kunderna har valt chassin från Volvo, Scania och MAN. Men kunderna väljer vilket chassi de vill ha, säger Mathias Abraham.

Windhoff bygger fyraxliga spårgående järnvägsmaskiner för underhåll samt lyftutrustningar och plattformar avsedda för järnvägsverkstäder för alla typer av järnvägsfordon där fordon från spårvägen, vagnar, lok och fjärrtåg kan underhållas. C.I.Pihls tredje underleverantör Elektro-Thermit tillverkar bland annat svetsutrustning för spår.

– Vårt jobb går ut på att sälja in produkterna från våra uppdragsgivare. I stället för att de ska ha egen personal på plats så betjänar vi marknaden och driver affärer åt dem i Sverige och Norge, säger Mathias Abraham.

Bland C.I. Pihls kunder i Sverige finns Strukton och Infranord. På järnvägsmässan Nordic Rail fanns ett fordon med plattform från Hilton utställt vid entrén.

– Det är ett av de åtta fordon som vi har sålt till Infranord, som dom lånat ut till oss under mässan, säger Mathias Abraham. Han berättar att företaget lyckats bra i Norge med fordon från Windhoff.

– Vi har placerat väldigt fina affärer i Norge. Vi har nu vintertester bakom oss, de blev bra och nu fortsätter vi att leverera fordon. Samtidigt håller vi på att montera lyftutrustningar för SL, både i Rissne och i Nyboda. C.I.Pihl har ingen uttalad policy att sälja till stora företag.

– För oss spelar det egentligen ingen roll vad kunden heter. Vi finns ju där för den svenska och norska järnvägskunden som behöver investera i ny utrustning för att kunna utföra sina uppdrag, säger Mathias Abraham.

Besök C.I.Pihls hemsida HÄR!

 

bild