Skanska bygger testanläggning för spårväg

Foto: Ben Schumin

Skanska har fått kontrakt om cirka 450 miljoner kronor, av Washington Metro Area Transit Authority (WMATA) för design och byggnation av en test- och inkörningsanläggning med spår, garage och andra byggnationer. Anläggningen ligger intill den nuvarande bangården i Prince George’s county, Maryland. Ordern inkluderas i orderingången för Skanska USA Civil för andra kvartalet 2012.

Den nya spåranläggningen gör det möjligt för WMATA att utföra test och inkörning av nya och renoverade fordon. Projektet omfattar design och konstruktion av ett 3 000 meter långt test-spår med elanläggning, ATC-system och en 15 meter lång plattform.

Projektet omfattar också en inkörningsanläggning med plats för åtta vagnar samtidigt, anläggningen rymmer också en travers, elanläggning och olika spårtyper. Den andra våningen rymmer kontor och konferens rum. Skanska bygger även ett parkeringsgarage med plats för 320 bilar.

Anläggningen byggs för att klara LEED Silver certifiering. Projektet påbörjas i juli och beräknas vara klart i mars 2014.