Hat trick för Malmö Centralstation

Malmö Centralstation. Foto: Christer Wiik

Malmö Centralstation priset Future Transport Award i kategorin Public Transport. Priset delades under arrangemanget Elmia Future Transport och Elmia Nordic Rail. Det är tredje gången som Jernhusen och Malmö Centralstation får pris för utvecklingen av stationen. Sedan tidigare har stationen fått Brunell Awards och Årets Stadsbyggnadspris 2013 i Malmö.

 I samband med Nordic Rail-mässan på Elmia tilldelades Jernhusen priset Future Transport Award. Jernhusen får priset för utvecklingen av Centralstationsområdet som möjliggör enkla och smidiga byten mellan olika trafikslag och som bedöms vara en föregångare i Kollektivtrafiksverige.

- Vi är oerhört stolta över den uppmärksamhet Malmös Centralstation får. Detta är ytterligare ett bevis på att det vi gör rätt saker för att skapa en station med stationsområde där både resenärer, besökare samt de som bor och jobbar i området kan trivas, säger Jörgen Lindahl, regionchef på Jernhusen.

För att göra valet att resa med kollektivtrafiken självklart måste stationen erbjuda resenärerna den service de behöver för att göra resan och vardagen enklare. I Malmö finns alla trafikslag på ett effektivt och sätt samlat sätt. Detta bidrar till fler resor med kollektivtrafiken.

Utvecklingen av stationsområdet fortsätter nu i och med planerna för Södra Nyhamnen. Först ut är Glasvasen, en helt ny byggnad med kontor, butiker och service mitt emot Centralstationen. I nästa etapp kommer även hotell och bostäder.

- Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av hela Centralstationsområdet. Glasvasen kommer med sin arkitektur att bli ett spännande inslag i området. Med kontor och bostäder nära stationen blir området mer levande, säger Rolf Larsson, regionchef Stadsprojekt på Jernhusen.