Transdev expanderar internationellt

Foto: Transdev

Förutom en lång rad övriga transportslag redovisar det internationella transportföretaget Transdev framgångar för sina spårvägar i sin årsredovisning. Här några klipp om företagets framgångar på olika kontinenter:

Efter Detroit kommer Milwaukee invånare att kunna nyttja den transportupplevelse som den nya Brookville Streetcars erbjuder som nu opereras av Transdev. Brookville Streetcars transporterar mellan 150 till 200 resenärer med en hastighet av 40 till knappt 50 kilometer per timme vilket innebär att varje Streetcar kommer att ha dubbla kapaciteten jämfört med vanlig transitbuss.

Communauté de l'Agglomération Havraise, CODAH, Frankrike, valde att förnya sitt förtroende för Transdev att driva sitt kollektivtrafiksystem i Havre under 2018-2023.

Transdev såg nyligen sin verksamhet i Auckland krönas med framgång när Auckland Transport, AT, förlängde sitt kontrakt för att driva pendeltågsnätet fram till 2020.

Irlands premiärminister, An Taoiseach Leo Varadkar, öppnade nyligen en förlängning av Dublins spårvägar, som drivs av Transdev. Detta är en betydande milstolpe för att skapa en högkvalitativ integrerad kollektivtrafik i Dublin.

Transdev i Tyskland vann anbudet för biljetthanteringen genom nätverket Verkehrsverbund Rhein-Ruhr, VRR. Transdev är inställt på att ta över alla VRR:s försäljningskanaler från december 2019.

Transdev har som järnvägsoperatör har blivit belönad för sitt rekord av kundnöjdhet och för dess
senaste initiativ inom "Lost and Found". Om det fanns en ”Light Rail Transit Hall of Fame” skulle Transdev Irland definitivt platsa i den, menar företrädare för bolaget i årsredovisningen.