Transdev och Strides utökar samarbetet inför upphandlingar av spårtrafik

Transdev vill bygga en mer attraktiv och hållbar kollektivtrafik stockholmsregionen. Foto: SL

Som en utveckling av ett redan existerande samarbete på koncernnivå för drift och underhåll av spårtrafik, tillkännager idag Transdev Sverige och Strides International Business  att samarbetet utökas till att även omfatta Stockholm. Syftet med samarbetet är att kunna erbjuda stockholmarna en spårbunden kollektivtrafik i världsklass.

Anledningen till att samarbetet offentliggörs just nu är att flera upphandlingar av spårtrafik inleds i regionen, som tunnelbanan i Stockholm.

– Vi vill bidra till att göra Stockholm till Europas mest attraktiva region. En kollektivtrafik i världsklass är en viktig ingrediens i att bygga en mer attraktiv och hållbar stockholmsregion. Att jobba över gränserna är en styrka och ger oss möjligheten att hämta hit de bästa idéerna som finns i andra länder. Partnerskapet kommer även innebära korsbefruktning mellan företagen genom personalutbyte, säger Anna Höjer, vd Transdev Sverige.

Tillsammans erbjuder de båda parterna en lång erfarenhet av både drift och underhåll, samt projektledning för en förbättrad kvalitet, punktlighet, och trygghet med så väl resenärerna som medarbetarna i fokus. Strides är en del av SMRT, Singapore Mass Rapid Transit, Singapores största tunnelbaneoperatör med ansvar för driften och underhåll av merparten av den singaporianska tunnelbanan, som rankas som en av de bästa i världen.

– Kollektivtrafiken i Stockholm är redan idag känd för att vara en av de bästa i världen. Nu vill vi ta den till nästa nivå genom vår och Transdevs långa erfarenhet av flera färdslag och med deras lokalkännedom. Vi kombinerar hög kvalitet, kund- och medarbetarfokus men också helhetsperspektiv med kunskap om både drift och underhåll, samt en strävan efter ständiga förbättringar, säger Ling Wee Lee, vice-vd för SMRT och ordförande för Strides Business International.