Vy Tåg i samarbete med Turnit och ExPretio

Vy Tåg vill växa på den svenska marknaden. Foto: Vy Tåg

Antalet tågresor har ökat kraftigt efter pandemin och det är tydligt att fler fortsätter välja tåget, till nya upplevelser, jobbet eller för att hälsa på släkt och vänner.    

– Vi har sett ett enormt intresse för tågresor i sommar och det är tydligt att fler väljer att resa med oss efter våra sträckor. Nu vill vi växa på den svenska marknaden genom att vara en attraktiv operatör både för våra resenärer och våra medarbetare, säger Dag Lokrantz-Bernitz, vd för Vy Tåg. 

– Vårt mål är att vinna fler kontrakt och behålla befintliga, säger Dag Lokrantz-Bernitz. Som ett led i det investerar vi i ett nytt försäljningssystem. Vi ser detta som en nödvändig investering för att växa på den svenska marknaden. Det nya systemet ska bidra till bättre och mer flexibla lösningar för våra resenärer samtidigt som det blir ett effektivare arbetsredskap för våra medarbetare. 

Vy Tåg utvecklar det nya säljsystemet i samarbete med Turnit och ExPretio, två företag kända för sina innovativa lösningar inom järnvägstransit. 

– På Turnit tror vi att en stark digital infrastruktur inom kollektivtrafiken är nyckeln till ett effektivt och miljövänligt sätt att resa. Vi är glada över att samarbeta med så framstående branschaktörer som Vy Tåg och ExPretio, som delar vår vision om hur man kan digitalisera järnvägstransiteringen i Sverige, säger Ülo Säre, vd för Turnit.

Turnit satsar hårt på tågreseteknik och samarbetar bland annat med Samtrafiken som kommer att använda Turnit-tekniken för att utveckla ett nytt nationellt distributionssystem för Sverige.