Transdev planerar sälja Snälltåget

Snälltåget byter ägare. Foto: Snälltåget

Transdev Sverige har planer på att sälja sitt dotterbolag Snälltåget, tillsammans med dotterbolaget Merresor Buss. Transdev kommer att fokusera på sina kärnverksamheter att driva upphandlad kollektivtrafik vilket är i linje med koncernens strategi.

Transdev menar att nya ägare har bättre förutsättningar att erbjuda större utvecklingsmöjligheter än om Snälltåget blir kvar inom Transdev Sverige. Det är anledningarna till att Transdev tänker sälja Snälltåget. Anställda har informerats om den föreslagna försäljningen och ett internt meddelande om det planerade ägarbytet har distribuerats.

Snälltåget driver tågtrafik mellan Stockholm och Malmö, och säsongstrafik till Uppsala på vintern och en sommarnattågstrafik mellan Stockholm, Köpenhamn och Berlin. Man planerar att lansera en övernattningstrafik mellan Sverige och de österrikiska alperna mellan Sverige och de österrikiska Alperna 2022.

Transdev är angelägna om att hitta rätt köpare som kan vidareutveckla verksamheten. Försäljningen kommer inte heller att påverka befintliga tjänster.