Transdev tar över trafiken på Roslagsbanan

Ny entreprenör kör Roslagsbanans tåg. Foto: Region Stockholm

Nu börjar Transdev köra trafiken på Roslagsbanan. För resenärerna kommer det mesta vara sig likt men det händer också en del nytt.

– Under avtalsperioden uppdaterar vi fordonsflottan med 22 nya tåg. X15p-tågen har till exempel luftkonditionering och är särskilt anpassade för svenska vinterförhållanden. Tågen är efterlängtade och kompletterar befintliga tåg, som vi har säkerställt är i gott skick inför överlämnandet, säger Erik Norling, trafikdirektör på trafikförvaltningen.

Roslagsbanan har under åren genomgått en omfattande upprustning av spår, stationer och annan infrastruktur. Men det återstår fortfarande lite arbete. I sommar byggs planskilda korsningar vid Frescati samt vid Portvägen och Gethagsvägen i Enebyberg. Det här innebär att hela Roslagsbanan stängs av från 24 juni till och med 13 augusti.

– Det är ett stort antal bussar som behövs och sätts i trafik under tiden banan är avstängd. Transdev är i full fart med att planera detta och har säkerställt tillgång på bussar för att säkra trafiken i sommar, säger Erik Norling, trafikdirektör på trafikförvaltningen.