Fordonsoperatör/lokförare depå till SJ Solna

Vill du köra tåg på hemmaplan? Är du redo för en ny karriär? SJ erbjuder dig en betald utbildning och en trygg anställning från din första dag. Utbildningen leder fram till ditt lokförarbevis och ger dig en gedigen introduktion till yrket.       

bild

Din kommande roll   

Innan SJs resenärer stiger ombord på tåget, öppnar det sig ett spännande arbete för dig som fordonsoperatör i depån. Du ansvarar för att tågen kan rulla trafiksäkert och punktligt för våra resenärer. Dina arbetsuppgifter är avgörande för att verksamheten ska fungera. 

Din anställning som fordonsoperatör inleds med en 13 veckor lång betald utbildning, där du får ett förarbevis för lokförare vid växling efter examination. Efter utbildningen får du en gedigen introduktionsperiod som hjälper dig utvecklas vidare i rollen.  Arbetet utförs till största del utomhus och i treskift, vilket ger dig en aktiv och fysisk arbetsdag.  

 Dina arbetsuppgifter:  

 • Köra tåg till och från verkstad, tvätt och svarv. 
 • Klargöring för att kontrollera säkerheten innan avgång 
 • Köra tåg genom automattvätt för att hålla dem rena.  
 • Köra och rangera om vagnar från inkommande till avgående tåg.  
 • Inspektera hjul och byta bromsbelägg.  

Läs mer om hur det är att jobba som fordonsoperatör: Jobba som fordonsoperatör på SJ och bli en del i ett sammansvetsat team - SJ

Vi gör skillnad  
Som medarbetare i SJ-koncernen är du vår viktigaste ambassadör. Hos oss har du varje dag möjlighet att påverka och göra skillnad i våra resenärers liv. Tillsammans med engagerade kollegor skapar du värde för företaget och arbetar för ett hållbart samhälle.    

Vi är stolta  
Vi vet hur viktigt det är att alla medarbetare är med på vår gemensamma resa, känner sig inkluderade och förstår vart vi är på väg. Vi bryr oss och tar hand om varandra. Tillsammans skapar vi ett SJ för alla – och gläds över förmånen att arbeta på ett företag vi är stolta över.   

Vi utvecklas tillsammans   
På SJ är en arbetsdag sällan den andra lik. Som medarbetare möter du både utmaningar och möjligheter. Vi tror på samarbete och kontinuerligt lärande och strävar hela tiden efter att förbättra våra arbetsverktyg, vår produkt och fordonsflotta.    

Några av våra förmåner inom SJ
Friskvård - proaktiva insatser för friska och glada medarbetare
Tågresor - rabatt för dig och familjen på SJ-resor eller luffa med interrail
Försäkringar - Föräldralön, livförsäkring och bidrag vid läkarvård
Pensionsvård - tjänstepension, löneväxling och pensionsrådgivning
Erbjudanden - rabatter och erbdjudanden från SJ och våra partners

Förväntningar på den vi söker  
Som person är du ansvarstagande, säkerhetsmedvetenhet och har god kommunikativ förmåga.  Att självständigt ta initiativ och fatta beslut är något som kommer naturligt för dig. Du trivs i varierande arbete och har förmågan att hantera många arbetsuppgifter samtidigt. I grupp är du prestigelös lagspelare med en stark samarbetsförmåga och vågar att be om hjälp när det behövs. Nyfikenhet och intresse för maskiner, fordon och särskilt tåg är meriterande. 

 • Godkänt gymnasiebetyg.  
 • Flytande svenska i tal och skrift. 
 • Ha fyllt 20år vid exam
  ination av förarbevis 

Ansökan och information   
Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 juni. I denna rekrytering samarbetar SJ med Jefferson Wells. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Stenbäck, maria.stenback@jeffersonwells.se.

 • Start: 19 augusti 2024
 • Omfattning: Tillsvidare med inledande provanställning. 
 • Genomgå hälsoundersökning med godkänt resultat 
 • Genomgå yrkespsykologisk bedömning (YPU) med godkänt resultat  

Vi ser framemot din ansökan!  

bild

Kontaktpersoner

Maria Stenbäck
Rekryteringskonsult Jefferson Wells
072-2080892
Maria.stenback@jeffersonwells.se