Banbrytande teknologi: Trimble MX9 godkänt av Deutsche Bahn

Trimble MX9 Mobile mapping system har med sin banbrytande teknik och funktion blivit certifierat av Deutsche Bahn.

Trimble's MX9 Mobile mapping system är det första mobila scanningssystem som officiellt godkänts av det tyska nationella järnvägsföretaget Deutsche Bahn.

Trimble's MX9 Mobile mapping system används av DB för att bland annat inventera spår, göra kollisionsberäkningar och mäta in objekt i järnvägsområdet. Trimble MX9 är det lättaste och mest kompakta premiummobila kartläggningssystemet på marknaden och erbjuder enastående flexibilitet för installation och drift.

DB Netz AG, som är järnvägsinfrastrukturansvarig för Deutsche Bahn AG, är den främsta järnvägsinfrastrukturtjänsteleverantören i Europa och ansvarar för cirka 33 300 kilometer järnvägsnät. Deras huvuduppgift är att tillhandahålla och förvalta ett högkvalitativt och lätt tillgängligt infrastrukturs system, för tex. underhåll och reparation av järnvägsnätet.

”Deutsche Bahn står för kvalitet och säkerhet”

"Intensiva tester av DB Netz, i nära samarbete med vår tyska partner Allterra, har resulterat i att DB Netz godkänt vår lösning som det enda Mobil mapping systemet som ska användas på DB Netzs omfattande järnvägsnät. Certifieringen är ett vittnesmål om systemets kvalitet och vår förmåga att erbjuda en dedikerad lokal service.", säger Ronald van Coevorden, ansvarig för nyckelkundsrelationer för Trimble MX9.

Trimble MX9 Mobil mapping systemet kan presentera en komplett lösning från fältinsamling till färdig produkt. MX9 är ett system som kombinerar en tekniskt avancerad hårdvara med intuitiv fältprogramvara och ett kraftfullt integrerat arbetsflöde via Trimbles kontorsprogramvara.

bild

MX9 monteras enkelt på olika typer av fordon
MX9 samlar snabbt in täta punktmoln via sina två laserskanners, som är monterade i olika vinklar och, om så önskas, tar MX9 även 360 panoramabilder med sina 5 monterade kameror. Punktmolns-insamlingen kan ske i hastigheter på upp till 100 km/h, vilket minskar behovet av kostsamma trafikavstängningar och minskar samtidigt skaderisker för personal som arbetar längs järnvägsspår.

I Sverige är Trimtec auktoriserad återförsäljare av Trimbles mätutrustning inom rail. Läs mer om Trimtec mätutrustning för inmätningar av bland annat befintliga järnvägsspår och spårgeometrier HÄR!

bild