Kör ersättningstrafik för Krösatågen

Bussakuten kommer att köra ersättningstrafiken för Krösatågen. Foto: Transdev

Nu är det klart att Bussakuten får förtroendet att köra ersättningstrafiken för Krösatågen. Avtalet blir ett tillägg till Bussakutens befintliga avtal med SJ och avser så väl akut som planerad ersättningstrafik. Avtalet trädet i kraft i samband med att SJ börjar köra Krösatågen i december.

– Vi är otroligt glada och stolta över att få förtroendet av SJ att koordinera och köra ersättningstrafiken för Krösatågen, säger Camilla Carrass affärschefen för Bussakuten. Vårt moderbolag Transdev har kört Krösatågen tidigare vilket gör att vi har bra lokal kunskap inom koncernen. SJ är en viktig kund för oss och vi har sedan tidigare ett bra samarbete. I och med detta avtal så stärks vår relation ytterligare.

SJ har ett långt och gediget samarbete med Bussakuten som sträcker sig ända från 2010. Bussakuten är en känd leverantör inom Krösatågstrafiken och vi är glada över att de nu tar ett helhetsansvar för affären. Vi ser fram emot att utveckla samarbetet ytterligare och leverera en bra reseupplevelse till våra kunder, säger Ulf B Sjöberg, Affärschef för SJ Krösatågen.

Bussarna kommer köras på förnybart bränsle samt att vara minst Euro 5 klassade för planerad trafik och Euro 4 klassade för oplanerad trafik. Från 2024 så höjs miljökraven på ersättningstrafiken till Euro 6.