Wabtec lanserar luftrenare BlueFilter för tåg

Ren luft är viktigt även på tåg. Nu finns det ett nytt reningssystem som enligt tillverkaren avlägsnar både damm och virusen. Foto. VR.fi

Wabtec Corp har lanserat BlueFilter, ett filter som är utformat för att eftermonteras i nuvarande HVAC-system för passagerartåg för att säkerställa ren luft ombord.

Företaget säger att systemet kan avlägsna föroreningar som är 0,01 till 1 000 μm stora och därmed mindre än nuvarande standardfilter och därtill filtreras bort även bakterier, damm och virus.

- Transportmyndigheter runt om i världen står inför en enorm utmaning när pandemin försvinner en dag och livet börjar återgå till det normala, säger Lilian Leroux, ordförande för Wabtecs Transit Business.

- Transportmyndigheter letar efter lösningar som ökar säkerheten, förbättrar luftkvaliteten och garanterar deras kunder och tågoperatörernas passagerare en ren miljö under tågresan. BlueFilter bidrar till detta förtroende genom att dramatiskt minska föroreningar jämfört med dagens standardfilter, understryker Lilian Leroux