Alstom uppnår poängen ”A-” i klimatförändringsrankingen för CDP 2019

Miljövänligt tåg testas i Tyskland. De 14 första bränslecelltågen kommer att tillverkas av Alstom för LNVGs bilpool och transportera passagerare mellan städerna Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde och Buxtehude från och med december 2021. Foto: Alstom

Tillverkaren av rullande materiel Alstom har behållit företagets poäng "A-" i CDP-frågeformuläret för klimatförändring 2019. Koncernen anser att denna konsistens indikerar ”om Alstoms engagemang för hållbar rörlighet och understryker företagets policy och strategiska struktur som syftar till att minska negativa effekter när det gäller klimatförändringar.”

- Vi är mycket stolta över att ha bibehållit vårt positiva betyg under 2019. Det visar vårt kontinuerliga engagemang och långsiktiga resultat för energi- och klimatutmaningar. Att stödja energiomvandling och avkarbonisering inom transport är kärnan i vår nya strategi för Alstom in Motion, säger Cecile Texier, Alstom vice ordförande för hållbarhet och CSR.

Alstoms nya strategi, med namnet ”Alstom in Motion” sätter enligt företaget ambitiösa miljömål för 2025, inklusive en 25 procents minskning av energiförbrukningen, jämfört med 2014.

CDP (tidigare känt som Carbon Disclosure Project) är en ideell välgörenhetsorganisation som driver det globala informationssystemet för investerare, företag, städer, stater och regioner. CDP mäter och analyserar deras miljöpåverkan.

Med hjälp av en omfattande, oberoende och öppen metodik betygsätter organisationen tusentals företag från "A" till "D-" på årsbasis, med "A" och "A-" betyg som representerar cirka 6 procent av de utvärderade företagen. Detta betyg fastställs i förhållande till jämlika företag inom industrisektorn, till elektrisk utrustning och maskiner. År 2019 bedömdes över 8 400 företag via CDP - en betydande ökning med 20 procent jämfört med föregående år.

Alstom korades för nionde året i rad i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), World and Europe, som erkänner sin ledande position inom området hållbar utveckling.