Alstom satsar på grön omställning under InnoTrans 2022

Alstom visar upp ett brett produktprogram på årets InnoTrans 2022. Foto: Alstom

En pionjär inom världens första vätgasdrivna tåg, Coradia iLintTM, som sågs för första gången på InnoTrans 2016 har varit i kommersiell tjänst sedan 2018. Alstom kommer att uppdatera marknaden med sina gröna dragkraftslösningar. Alstoms senaste lösningar för vätgas och batteridrift är nu på plats för nytt rullande materiel och befintliga projekt med grön omställning av tågflottan.

Digitalisering är ryggraden i hållbar mobilitet och utmärkt service, vilket gör detta till ytterligare ett viktigt ämne för Alstom på årets InnoTrans. Som ledare inom signalering och nyckelfärdiga järnvägssystem ger Alstoms automatiska tågdrift, ATO, European Train Control System, ETCS, och cybersäkerhetstekniker operatörer och förbättrar reseupplevelsen för passagerare, vilket motiverar grönare transportval.

När det gäller tjänster är digitalisering kraften bakom Alstoms avancerade underhållslösningar. Med  dynamisk underhållsplanering optimeras underhållsaktiviteterna för att säkerställa att rullande materiel fortsätter att rulla dag efter dag. Alstoms experter kommer att vara på InnoTrans för att presentera fördelarna med Alstoms digitala teknologier och tjänster.

Alstom drar nu nytta av sitt breda utbud av produkter och lösningar.  Två stora segment - Rolling Stock and Components, kommer också att vara starkt representerade i Alstoms presentation på InnoTrans 2022.