Ny lokteknikchef hos Green Cargo

Martin Modéer. Foto: Green Cargo

Green Cargo har rekryterat Martin Modéer som chef för enheten Lokteknik, med ansvar för teknisk support och utveckling av Green Cargos samliga 469 lok. Martin Modéer är civilingenjör och kommer närmast från chefsrollen för Team Lok och vagnar inom SJ.

Green Cargo genomför nu en stor förnyelse av lokparken, med investeringar på över 1,6 miljarder kronor i nya och totalmoderniserade lok. Skötseln och utvecklingen av både äldre och nyare lok är en viktig framgångsfaktor för Green Cargo.

– Ansvaret för våra lok handlar både om vår ekonomi och om att erbjuda våra kunder tillförlitlig dragkraft. Jag är mycket glad att kunna välkomna en så kompetent kraft som Martin Modéer till Green Cargo. Han går in nu med kort startsträcka, säger Marcin Tubylewicz, chef Teknik & Underhåll inom Green Cargo.

Martin Modéer har Högskoleexamen (Anläggningsteknik) och Civilingenjörsexamen (Väg & Vatten) från KTH. Han började på dåvarande Statens Järnvägar år 2000, gick därefter SJ:s traineeprogram och har sedan dess arbetat med lok- och vagnteknik i olika roller.

– Green Cargo har många och välskötta lok men är också inne i ett generationsskifte. Det är en spännande tid med många viktiga vägval när det gäller framtidens lok. Att sköta om våra lok är en fråga för hela företaget, från lokförarna som dagligen hanterar loken till det övergripande arbetet med teknisk utveckling och stora investeringar. Jag är mycket glad över att ha fått ett ansvar i detta, säger Martin Modéer.