Green Cargos vd lämnar

Vd Ted Söderholm lämnar Green Cargo. Foto: Green Cargo

Green Cargos vd, Ted Söderholm, har beslutat sig för att lämna företaget och transportbranschen för att tillträda en position som vd för ett företag i en annan sektor.

– Vi i styrelsen, och ledningen, hade gärna haft Ted kvar som vd ett bra tag till. Vi vill tacka för ett väldigt framgångsrikt arbete att, tillsammans med övriga i ledningen, lyfta Green Cargo till ett på alla sätt bättre och starkare bolag under de närmare fyra år som har passerat, säger Andreas Regnell, styrelseordförande, Green Cargo.

Ted Söderholm tillträdde som vd för Green Cargo 2019 och har tillsammans med övriga i ledningen lett ett framgångsrikt förändringsarbete.

– Det var ett tufft beslut att lämna Green Cargo. Företaget är mitt uppe i en spännande transformation och jag är mycket stolt och glad över det vi har åstadkommit hittills. Bolaget står på en betydligt stabilare grund, såväl finansiellt som strukturellt. Nu lämnar jag över en tydlig färdriktning till ett bolag som har en oerhört viktig roll att spela för svensk industri i omställningen till ett grönare samhälle. Jag vill rikta ett stort tack och önskar bolaget all lycka och framgång, säger Ted Söderholm.

I egenskap av vd för Green Cargo har Ted Söderholm även varit ordförande i bransch- och arbetsgivarorganisationen Tågföretagen, ledamot i JBS, Järnvägsbranschens samverkansforum samt ingått i styrelsen för CER, Community of European Railway and Infrastructure Companies.

Ted Söderholm lämnar Green Cargo senast i april 2023. Rekryteringen av en ny efterträdare har inletts.