Train Alliance öppnar ny vagnverkstad i Malmö

Foto: Train Alliance

I juni 2018, efter en kort projekteringsprocess, började byggnationen av en ny produktionsanläggning för godsvagnsunderhåll åt NetRail i Malmö. Anläggningen består av en flödesverkstad med tillhörande spåranläggning för en effektiv och snabb underhållsverksamhet. Med den inbyggda logistiken i anläggningen kommer arbeten ske i taktade flöden för att ge ökad fordonstillgänglighet för NetRail kunder som anlitar verkstaden. Placering och det startegiska läget är helt avgörande med snabb och enkel anslutning med korta ledtider till och från både rangerbangård, kombiterminalen och hamnen.

Genom en rad innovativa upplägg med utvalda leverantörer har vi kunnat korta ned tidsplanen betydligt samt därtill kostnaderna vilket krävs inom godstrafiken på järnväg som är utsatt för stenhård konkurrens inte minst från lastbilstransporterna.

– Kontakten med CPM, Copenhagen Malmö Port, som är infrastrukturförvaltare för spåret som anslutningsväxeln till verkstadsanläggningen utgår ifrån, har varit mycket tillmötesgående och detta har också bidragit till en snabb och smidig hantering. Målet är att verkstaden öppnar i december och att en intrimningsperiod tar vid som sedan gör att verkstaden kan gå upp i full produktion under 2019, säger Pierre Starck projektchef vid Train Alliance.

Samarbetet mellan Train Alliance och vår kund NetRail kompetenta medarbetare är en mycket viktig del för att kunna hålla ett högt tempo med mål att ställa ny underhållskapacitet till förfogande, säger Joakim Weijmer VD Train Alliance.