Nokas ska ansvara för tryggheten på Citybanan

Mariah, Jimmy och Jim arbetar med trygghet i uppdraget åt SL. Foto: Nokas

Nokas har fått Trafikförvaltningens förtroende att leverera ordningsvakter till Citybanan, som öppnar den 10 juli. Nokas uppdrag börjar den 1 juli och kommer att sysselsätta ett 20-tal medarbetare. Det skriver bolaget i ett pressutskick.

Citybanan är en 6 kilometer lång pendeltågstunnel under centrala Stockholm, med två nya stationer: Stockholm City och Stockholm Odenplan. Varje dag reser cirka 786 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholms län, och Nokas har sedan juni 2015 uppdraget att leverera ordningsvakter åt Trafikförvaltningen, avseende det södra blocket inom SLs kollektivtrafikområde.

- Med tanke på de stränga kvalitetskrav som ställs på uppdraget är vi väldigt stolta över det utökade förtroendet från Trafikförvaltningen. Våra ordningsvakter är ute i kollektivtrafiken dygnet runt, året runt, för att säkerställa att SLs medarbetare och resenärer kan resa tryggt och säkert, och det åtagandet löser våra medarbetare med bravur. De är en av anledningarna till att vi nu får ta ett större ansvar, säger Patrik Ahlforn, avdelningschef och ansvarig för uppdraget på Nokas Security, och fortsätter:

- Nu ser vi fram emot att tillsammans med Trafikförvaltningen arbeta vidare med att uppnå det övergripande trygghetsmålet, att medborgarna i Stockholms län ska anse att SL-trafiken erbjuder en trygg och säker service alla tider på dygnet.
Källa: Nokas