Brittiska fackförbundet kräver brådskande stöd för Eurostar

RMT uppmanar regeringen att omedelbart ingripa och bevilja finansiellt stöd åt Eurostars viktiga internationella infrastrukturfunktion och rädda de tusentals jobb som är direkt eller indirekt beroende av Eurostar. Foto: Eurostar

Det brittiska järnvägsarbetarförbundet RMT kräver brådskande stöd för Eurostar eftersom regeringens passivitet hotar framtidens tågdrift och många jobb.

RMT anser att det behövs nu statliga medel för storbritanniens viktigaste och snabbaste förbindelse till kontinenten och varnar för att underlåtenhet att agera hotar framtidens tågservice och de tusentals jobb som hänger ihop med trafiken.

Vid ett rundabordsmöte nyligen med utrikesminister Chris Heaton-Harris krävde både företaget och facket direkt ekonomiskt stöd till Storbritanniens gröna internationella järnvägsservice, som för närvarande inte subventioneras av skattebetalarna.

Statssekreteraren stållde sig negativ till stödåtgärder ,"för ett företaget, som satte rekord i antal passagerare och intäkter före Covid-krisen och som tydligt kommer att spela en viktig roll när pandemin är över".

RMT säger att det är chockerande att Eurostar har vägrats samma slags ekonomiskt stöd som erbjudits flera flygplatser.

- Regeringens politik kommer att köra Eurostar i avgrunden, sade RMT:s generalsekreterare Mick Cash: