Infranord tillsätter ny vd

Stefan Gustavsson tar över som ny vd på Infranord. Foto: Infranord

Stefan Gustavsson tar över som ny VD på Infranord efter Peter Viinapuu som varit interim vd sedan 15 augusti.  Stefan Gustavsson kommer från kollektivtrafikföretaget Keolis där han haft flera ledande roller, senast som produktionsdirektör och vice vd.

– Jag är glad att Stefan Gustavsson tackat ja till att axla rollen som vd för Infranord. Med sin gedigna erfarenhet av att driva affärsmässighet och utveckling av effektiva organisationer med goda resultat är Stefan rätt person för att leda den fortsatta utvecklingen av Infranord, säger Jan Bardell, styrelseordförande för Infranord.

Stefan Gustavsson har lång erfarenhet av att utveckla organisationer, företagskultur och affärsmässighet med stort fokus på hållbarhet. Stefan tillträder vd-rollen under våren 2023.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an möjligheterna på Infranord. Järnvägsbranschen är en intressant bransch med många spännande utmaningar. Med mina erfarenheter från Keolis kommer jag att fortsätta arbetet med att utveckla verksamheten för att stärka konkurrenskraften och resultatet, säger Stefan Gustavsson.

Peter Viinapuu fortsätter som interim vd till dess att Stefan Gustavsson tillträder som VD.

– Jag vill tacka Peter Viinapuu för sitt arbete med att påbörja Infranords utvecklingsresa för att skapa ökad lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt. Peter kommer fortsätta att driva Infranord som interim vd och överlämna till Stefan när han kommer på plats under våren, säger Jan Bardell.