Infranord tar basunderhåll på Bergslagspendeln och Dalabanan

Infranord tar basunderhåll på Bergslagspendeln och Dalabanan. Bergslagspendeln. Foto: Region Västmanland

Infranord  tar basunderhåll på Bergslagspendeln och Dalabanan. Uppdragsgivare är Trafikverket och kontraktet löper över fem år med möjlighet till ytterligare två optionsår. Anbudssumman uppgår till 277 miljoner kronor.

– Uppdraget innebär att vi fortsättningsvis har en mycket stark ställning i området och vi kan fortsätta utveckla vårt positiva samarbete med Trafikverket, säger Johan Andersson, regionchef i region Mitt på Infranord.

Det förnyade uppdraget på Bergslagspendeln och Dalabanan börjar gälla från och med juli 2023 och omfattar cirka 20 mil järnväg.

– Jag är väldigt nöjd med att Infranord får uppdraget att fortsätta bedriva basunderhållet på Bergslagspendeln och Dalabanan. Vi har idag en etablerad organisation i regionen som nu får fortsätta det viktiga arbetet med att underhålla järnvägen så att resenärer och gods transporteras hållbart och säkert, säger Henrik Löfgren, vd för Infranord.

Tilldelningsbeslutet kan överprövas inom tio  dagar från det att tilldelningen meddelats. Infranord är marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge med en omsättning om cirka 4 miljarder och 1 750 medarbetare.