Knorr-Bremse köper DSB Component Workshops för 50 miljoner euro

Knorr-Bremse gör DSB Component Workshops till ett regionalt servicenav. Foto: Knorr-Bremse

Knorr-Bremse har förvärvat DSB Component Workshops från danska statliga järnvägsoperatören DSB för en köpeskilling på 50 miljoner euro. Därmed utökar Knorr-Bremse sin position som systempartner för eftermarknadslösningar, tillförlitligt underhåll och innovativa tjänster för spårfordonssystem i Norden.

– Förvärvet av DSB Component Workshops passar utmärkt med vår eftermarknads- och tillväxtstrategi, där vi erbjuder våra kunder en portfölj av skräddarsydda lösningar och tjänster under hela livscykeln för deras järnvägsfordon, samt stöder dem med teknisk excellens och effektivitet, säger Dr. Jürgen Wilder, styrelseledamot för Knorr-Bremse och ansvarig för divisionen Rail Vehicle Systems.

– Tillsammans med DSB Component Workshops ser vi fram emot att bygga ett förbättrat servicenav för Danmark och dess omgivningar. järnvägsmarknader, förverkliga tillväxtpotentialen i regionen och gemensamt möjliggöra innovativa tjänster för järnvägstrafik.

DSB Component Workshops är den danska operatören DSB:s serviceenhet för system och komponenter i järnvägsfordon. Genom förvärvet kommer Knorr-Bremse att kunna göra DSB Component Workshops till ett regionalt servicenav, ta tillvara på tillväxtmöjligheter och ytterligare stärka sitt fotfäste inom servicesegmentet för järnvägssystem.

Flemming Jensen, vd på DSB kommenterar: "Som Danmarks främsta järnvägsoperatör är det vår högsta prioritet att säkerställa att våra flottor är fullt funktionsdugliga så att vi kan hålla högt tempo. Eftersom avancerade järnvägstjänster är en nyckelfaktor för att hålla vår installerade flotta i gång är vi mycket glada över att ha nått ett förvärvsavtal för DSB Component Workshops med Knorr-Bremse.”