MTRX ökar antalet avgångar

MTRX utökar antalet avgångar under vårens mest intensiva reseperioder. Foto: Johan Dirfors

MTRX släpper vårens biljetter och satsar samtidigt på en förtätad trafik under intensiva reseperioder. Sedan den 1 januari ökas antal avgångar under eftermiddagarna måndag till torsdag. Även påskhelgen får fler avgångar än normalt. Efterfrågan på hållbara resor ökar och sista kvartalet 2021 var resorna hos MTRX tillbaka på 2019 års nivåer. Den starka efterfrågan på resor gör att MTRX nu utökar antalet avgångar under vårens mest intensiva reseperioder.

– När flera tågbolag nu väljer att ställa in eller minska biljettutbudet gör vi det motsatta och ökar istället tillgängligheten. Vi ser att det finns en stark efterfrågan på att resa med oss, vilket vi kan härleda till att vi är det punktligaste alternativet på sträckan Stockholm-Göteborg och att många reser med oss för den höga service vi erbjuder, säger Joakim Sund, vd för MTRX.

MTRX gör en generell trafikökning i slutet av perioden. För resenärer från Göteborg innebär den nya tidtabellen att bolaget kommer att köra trafik med cirka 1½ timmas intervall på eftermiddag/kväll måndag till fredag.

Bland nyheterna finns också Flemingsberg, Katrineholm och Falköping som nya destinationer på sträckan. Förra året återupptog man också Solna för att möta kundefterfrågan.