MTRX och Vy i samarbete om tågtrafik

Vy Tåg och MTRX har släppt sin biljettförsäljning för resor mellan Göteborg och norra Sverige för kommande månader. Foto: Albin Berlin

Tågbolagen MTRX och Vy Tåg samarbetar för att hjälpa resenärer att ta sig till sin destination i jul. Trots utmaningarna med att fastställa tidtabeller på den svenska tågmarknaden kan resenärer nu boka sina resor hela vägen från Göteborg till norra Sverige på ett smidigt sätt.

Både Vy Tåg och MTRX har släppt sin biljettförsäljning vilket innebär att det nu går att boka resor mellan Göteborg och norra Sverige för kommande månader. Resenärer kan säkra sina tågbiljetter över jul och nyår redan idag. Samarbetet underlättar för många ressugna som prioriterar hållbart och bekvämt resande.

– Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda våra resenärer den här möjligheten. Många vill kunna boka hållbara resor i god tid. Detta har varit en utmaning med bakgrund av att Trafikverket varit försenade med fastställandet av tågplanen. För att möta våra resenärers behov har vi arbetat fram en alternativ lösning. Tillsammans med MTRX har vi nu skapat möjlighet för alla som vill resa mellan Göteborg och norra Sverige, säger Dag Lokrantz-Bernitz, vd på Vy Tåg.

Resorna erbjuds via Vys bokningsplattform där personer kan få hela resan i en bokning. MTRX trafikerar sträckan Göteborg-Stockholm och Vy tar sedan vid i huvudstaden och resan norrut. Samtliga resor finns att se och boka i Vy app, via Vys hemsida samt hos resebyråer.

– Trots utmaningarna kan vi nu presentera ett riktigt bra alternativ för de som vill resa i jul. Det gäller att vara snabbfotad och flexibel för att möta utmaningarna på svenska järnvägen. Vi är glada över att tillsammans med Vy Tåg kunna hjälpa människor att ta sig dit de vill under kommande högtider. Resor på räls är ett unikt hållbart resesätt och det känns helt rätt att få fler att ta tåget i en tid som denna, säger Maria Hofberg, kommersiell chef på MTRX.