Trafikverket utreder dubbelspår på sträckan Enånger-Idenor-Stegskogen

Trafikverket bjuder därför in till ett samråd om Ostkustbanan. Foto: Trafikverket

Trfikverket utreder var ett nytt dubbelspår för Ostkustbanan på etappen Enånger-Idenor-Stegskogen - Hudiksvall - skulle kunna byggas. Trafikverket bjuder därför in till ett samråd för tillkommande ytor inför länsstyrelsens beslut om betydande miljöpåverkan.

– Självklart är det synd att vi inte kan träffa berörda rent fysiskt och informera om de olika förslagen. Men de presentationer och filmer som finns att ta del av på webbplatsen ger en bra bild av de olika förslagen, säger Agneta Davidsson, projektledare på Trafikverket.

Projektledare Agneta Davidsson. Foto: Trafikverket

Mellan Enånger-Idenor-Stegskogen genom Hudiksvall utreder Trafikverket korridoralternativ. Sedan tidigare framtagna förslag till korridorer kompletteras nu med tillkommande ytor, efter synpunkter och information som kommit fram vid tidigare samråd.

– Observera att det ännu inte är aktuellt att välja slutlig korridor för dubbelspår på sträckan Enånger-Idenor-Stegskogen genom Hudiksvall. Det här är det första av två planerade samråd för den etappen och det gäller enbart de tillkommande ytorna, säger Agneta Davidsson.