Järnvägskonsultföretaget IKOS förvärvar AEGIS i Storbritannien

AEGIS filialer i London, Derby och Madrid kompletterar IKOS-gruppens nuvarande 19 kontor. Foto: IKOS

IKOS-gruppen, internationellt ingenjörskonsultföretag inom järnvägsindustrin, tillkännager förvärvet av AEGIS i Storbritannien. Detta är den första externa expansionssatsningen för IKOS-gruppen, som sedan tidigare är etablerade i Frankrike, Spanien, Belgien, Tyskland, Schweiz, Storbritannien, Italien, Sverige, USA och Kanada.  AEGIS tre filialer i London, Derby och Madrid kompletterar härmed IKOS-gruppens nuvarande 19 kontor.

Uppköpet understryker konsultföretagets ambition om stark tillväxt och en utökad internationell närvaro. Gruppen vill vidareutveckla sitt utbud, med fortsatt fokus på hållbar utveckling inom transportsektorn. Teamet som består av 100 brittiska ingenjörer, positionerar IKOS som marknadsledare inom den brittiska järnvägssektorn.

Hittills har IKOS-gruppens tillväxt varit uteslutande organisk. Inom loppet av 15 år har gruppen berikats med 1000 ingenjörers spjutspetskompetens. Med fokus på ökad prestanda och innovation, erbjuder IKOS sina uppdragsgivare unika, skräddarsydda lösningar. Dessa implementeras i verksamhetens kärna, och drivs hela vägen genom projektens livscykel, vilket markant ökar uppdragsgivarens konkurrenskraft och medför att denne kan positionera sig som en lokal aktör med ett nischat kvalitetsutbud, på en marknad som annars i hög utsträckning präglas av standardisering.

– Vi är mycket glada att välkomna AEGIS team, med vilka vi delar vår expertis inom järnvägssektorn och vår värdegrund bestående av passion, laganda, respekt och excellens. AEGIS är en av de få specialistföretag inom järnvägsindustrin som delar IKOS målsättningar ; ambitionen att investera i internationell utveckling och innovation, förklarar Serge Chelly, vd för IKOS.

Jag är stolt över våra team som medverkat till att etablera AEGIS som ledande konsult- och certifieringsföretag inom den brittiska järnvägsindustrin.  Vår framgång och tillväxt över de  senaste 10 åren har besvarats med stort intresse från ledande aktörer inom sektorn. Med IKOS delar vi vår ambition för tillväxt och vårt fokus på människan.

– I kombination med vår gemensamma värdegrund där excellens och laganda genomsyrar allt vi gör, gör IKOS till den perfeka partnern för att skriva ett nytt kapitel i AEGIS historia. Vi är stolta över att vara en del av IKOS-gruppen och glädjer oss åt att gemensamt skapa nya perspektiv för våra team och nya högkvalitativa lösningar åt våra uppdragsgivare » tillfogar Mark McCool, vd för AEGIS