SL växlar upp trygghetsinsatserna på pendeltågen

Vi gör en riktad satsning på trygghetsteam längs de yttersta pendeltågslinjerna, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

SL växlar upp trygghetsarbetet ytterligare genom en riktad trygghetsinsats ombord på pendeltågen och vid pendeltågsstationer. Särskilda trygghetsteam ska arbeta längs pendeltågslinjerna mellan Västerhaninge–Nynäshamn och Södertälje–Gnesta.

– SL:s trygghetsarbete har nästan lika många uttryck som vi har kilometer i linjelängd. Nu går vi fram med en riktad satsning på trygghetsteam längs de yttersta pendeltågslinjerna för att öka tryggheten i vad som annars betraktas som kollektivtrafikens blinda fläckar, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Storstockholms Lokaltrafik har beslutat att särskilda trygghetsteam ska arbeta längs utvalda pendeltågssträckor under kvällar och nätter. Detta för att öka tryggheten ombord på pendeltågen och på pendeltågsstationerna samt för att bidra till att förebygga och förhindra att otrygga situationer uppstår.

Berörda pendeltågslinjer är Västerhaninge–Nynäshamn och Södertälje–Gnesta. Detta då SL och pendeltågsoperatören MTR haft de särskilda trygghetsteamen på prov längs dessa linjer under 2020 och projektet har visat sig vara framgångsrikt.