SL stänger Roslagsbanan i sommar

I sommar får Roslagsbanans resenärer åka buss medan SL bygger en planskild korsning. Foto: SL

SL ersätter tågtrafiken på Roslagsbanan med buss. Det är för att bland annat slutföra arbetena med att byta ut två plankorsningar mot säkrare korsningar vid Frescati och i Enebyberg. Resenärer på Roslagsbanan har sedan i våras kunnat se hur SL arbetar vid Frescati och Enebybergs station. Här byggs nya planskilda korsningar som gör trafiken på och vid Roslagsbanan ännu säkrare för alla trafikanter eftersom väg- och järnvägstrafik slipper korsa varandra.

Till sommaren måste SL stänga av banan för att färdigställa korsningarna och göra några andra arbeten samt förbereda för de nya tågen som ska gå på banan. Då sätter man in bussar till och från tunnelbanan vid Danderyds sjukhus. Bussarna ersätter tågen fram till augusti. 

 Roslagsbanans resenärer har genom åren fått en allt mer robust bana där vi bland annat byggt dubbelspår hela vägen från Stockholms östra till Vallentuna. Nu får de två nya planskilda korsningar som ytterligare förstärker säkerheten på och längs banan. Vi hoppas att man tycker att det är värt en lite krångligare resa med buss i sommar under de arbeten då vi måste stänga av banan, säger Erik Norling, trafikdirektör på Region Stockholms trafikförvaltning.