Transdev Sverige tillsätter ny vd

Anna Höjer har utsetts till ny vd och koncernchef för Transdev Sverige. Foto: Transdev

Anna Höjer har utsetts till ny vd och koncernchef för Transdev Sverige med start den 1 september 2020. Anna kommer närmast från Bombardier där hon var vd för verksamheten i Sverige samt Nordenchef. Anna ersätter nuvarande vd Gunnar Schön, som går i pension.

– Jag är mycket glad över att vi har rekryterat Anna Höjer till Transdev. Anna har en gedigen erfarenhet som ledare och har en lång och framgångsrik karriär från Saab och Bombardier bakom sig. Annas förmåga att nå resultat och skapa engagemang gör att hon är rätt person för att leda nästa steg i Transdev Sveriges utveckling, säger Christian Schreyer, chef Nordeuropa Transdev Group.

Transdev är ett av Sveriges största mobilitetsföretag, sedan 2014 har omsättningen ökat från 3,2 miljarder till dagens 5 miljarder. Närmare 6000 medarbetare möjliggör varje dag hundratusentals resor med bussar, fartyg, tåg, färdtjänstbilar och spårvagnar. Bolaget har en uttalad tillväxtstrategi och har det senaste året vuxit genom förvärv samt vunnit flera stora kontrakt.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få förtroendet att leda Transdevs verksamhet i Sverige. En effektiv och hållbar kollektivtrafik är en viktig stomme i samhället. Nu ser jag fram emot att lära känna Transdev och tillsammans med medarbetarna fortsätta att utveckla verksamheten och vårt erbjudande med utgångspunkt från våra resenärers och beställares behov, säger Anna.