Teleste levererar ombordselektronik för Alstoms nya franska höghastighetståg

Teleste Corporation kommer att leverera elektroniska ombordslösningar till Alstoms nya höghastighetståg, som har beställts av den franska nationella järnvägsoperatören SNCF Mobilités. Bild: Alstom

Alstom har valt Telestes elektroniska ombordslösning för företagets nästa generations höghastighetståg Avelia Horizon.

Teknologin har designats speciellt för den franska nationella järnvägsoperatören SNCF Mobilités.

Teleste är en finländsk elektroniktillverkare av kompletta system och delkomponenter främst för kabel-tv och bredband-marknaden. Företagets huvudkontor ligger i Littois i S:t Karins i sydvästra Finland.

Alstoms tågkontrakt med SNCF Mobilités, avser leverans av 50 snabba dubbeldäckartåg under 2021 omfattar även ett alternativ för ytterligare 50 tågsätt.

 - Vi är glada över att kunna samarbeta med Alstom för utveckling av snabb järnvägstrafik i hjärtat av det europeiska kollektivtrafiklandskapet, som representeras bland annat av tågplattformen Avelia Horizon, konstaterade Jörn Grasse, vice VD för Rail Information Solutions i Teleste.

Telestes leverans för de nya tågen kommer att innehålla funktioner bland annat för hantering av passagerarinformation och ett nytt gränssnitt för kontroll av passagerarinformation.

Dessutom omfattas beställningen av videoövervakning ombord, ljud- och videoinspelning, offentliga meddelanden, TFT-skärmar ombord och LED-displayer, som installeras på tågdörrar.

Telestes ombordssystem borgar, enligt tillverkaren, ”för ett smidigt flöde av passagerarinformation i tåg som kör med hastigheter över 300 km/h och levererar information till upp till 740 passagerare per vagn.”