Alstom Sverige tillsätter ny vd

Maria Signal Martebo ny vd för Alstom Sverige. Foto: Alstom

Maria Signal Martebo tillträder som vd för Alstom Transport Sverige och Bombardier Transportation Sweden. Maria Signal Martebo har en lång karriär inom tågbranschen. Hon kommer senast från uppdraget som nordisk försäljningschef på Alstom. Maria har arbetat sju år på Alstom och har innan dess erfarenhet från såväl konsultbranschen som fordonsbranschen.

Hon började sin karriär som elevingenjör på ABB i Västerås och arbetade under 17 år, i olika roller, på Bombardier Transportation. Maria Signal Martebo är 54 år gammal och har en civilingenjörexamen från Luleå tekniska universitet.

– Maria Signal Martebo, har gedigen erfarenhet av både affärssidan och tågbranschen och vi är väldigt nöjda med att hon tackat ja till uppdraget. Med Maria får vi en driven och erfaren ledare med fokus på hållbar och hälsosam tillväxt för både våra affärssamarbeten och medarbetare, säger Rob Whyte.

– Jag är väldigt glad att få förtroendet och möjligheten att fortsätta bygga Alstom i Sverige och få utveckla en hållbar verksamhet tillsammans med medarbetarna i en otroligt spännande och meningsfull framtidsbransch. Jag ser fram emot att kunna fortsätta verka inom Alstom i en så spännande tid för företaget, med den stora tillväxt vi har haft under det senaste året, efter vårt förvärv av Bombardier Transportation och nu med den starka position vi har på marknaden för hållbara transporter, säger Maria Signal Martebo.

Alstom har närmare 2 000 anställda i Sverige och är den största aktören inom svensk järnvägsindustri, med över 1 000 tåg levererade, och pågående leveranser av bland annat spårvagnar till Göteborg, regionaltåg till Västtrafik och tunnelbanevagnar till Stockholm. Alstom har ett globalt test- och teknologicenter för drivsystem i Västerås samt ett globalt innovationscenter för signalsystem i Stockholm.

Alstom har flera stora underhållskontrakt och utför underhåll i 18 lokala depåer, inklusive verkstäder i Motala och Västerås, specialiserade på tyngre underhåll och ombyggnationer. Alstom levererar även det nya signalsystemet, ERTMS, för både tåg och bana.