Vy tar regionala tågtrafiken i Värmland

Kollektivtrafiknämnden har beslutat tilldela Vy Tåg AB den upphandlade regionala tågtrafiken i Värmland. Foto: Värmlandstrafik

Upphandlingen av den regionala tågtrafiken i Värmland är nu klar. Vid gårdagens möte i Region Värmlands kollektivtrafiknämnd beslutades att Vy Tågs anbud är det mest attraktiva.

– Vi har trafikerat Värmland sedan 2009, och är både glada och tacksamma över det fortsatta förtroendet, säger Vy Tågs vd, Dag Lokrantz.

Det nya avtalet omfattar nio år, från december 2020 och till december 2029. Avtalet gäller för regional tågtrafik på Fryksdalsbanan (Torsby-Karlstad) och Värmlandsbanan (Charlottenberg-Kristinehamn).

– Avtalet är ett viktigt led i Vy Tågs strategi att behålla trafik och växa på den svenska marknaden, och Värmland ligger oss varmt om hjärtat. Bland annat kör vi kommersiell helgtrafik mellan Karlstad och Oslo, säger Dag Lokrantz.

Vy Tåg har genom åren haft en stabil trafik med god rättidighet och mycket nöjda kunder och medarbetare.

– Vi står  inför en period av stora infrastrukturförändringar och förbättringar bland annat på Värmlandsbanan.  Det känns nu bra att kunna tilldela tågtrafiken med ett antal förbättringar som också kan påverka våra resenärer positivt, säger Per Sidetun, trafikchef tåg i Region Värmland.