Hårt tryck på Vy Tåg under sommaren

Stor efterfrågan på resor med Nattåget Norrland i sommar. Foto: Vy

Intresset för att välja tåget har ökat kraftigt sedan slutet av pandemin och under sommaren har trycket på resor med Vys nattåg till Norrland varit rekordhögt.

– Vi har haft en stor efterfrågan på resor med Nattåget Norrland i sommar vilket känns väldigt roligt. Vi har kört med full kapacitet under hela sommaren för att ge möjlighet för fler att välja tåget, säger Dag Lokrantz-Bernitz, vd för Vy Tåg.

Allt fler har fått upp ögonen för norra Sverige vilket inte är svårt att förstå med tanke på dess storslagna natur och förtrollande vyer. För att besöksnäringen ska kunna växa är det avgörande att det finns en stabil trafik som gör det möjligt för besökare att enkelt ta sig till destinationen.

– För Kiruna som Sveriges nordligaste utpost är nattåget en avgörande länk för att både nå och resa inom vår arktiska destination. Vikten av vår nattågstrafik blev i år extra tydlig under juli månads pilotstrejk som drabbade Kiruna hårt. Tack vare nattåget och en stark insats från Vy Tåg kunde många besökare som annars tvingats ställa in ändå besöka oss vilket varit enormt betydelsefullt för både våra besökare och vår näring, säger Monica Risenius, vd för Kiruna Lappland.

Under sommaren har Vy Tåg levererat en stabil trafik där alla avgångar för Nattåget Norrland har gått som planerat.

– Vi har ett nära samarbete med besöksnäringen och vi vet hur viktigt det är med pålitliga transporter. Därför känns det extra bra att vi genom våra kompetenta medarbetare och god planering kunnat upprätthålla en stabil trafik, säger Dag Lokrantz-Bernitz.