Alstom och NTL testkörde spårvagn i Ayacucho

Foto: Alstom/NTL

Alstom och colombianska trafikföretaget NTL1 testade nyligen framgångsrikt de första spårvagnarna som ska gå i Ayacucho, nära staden Medellin. Spårvagnarna klarar av upp till 13 procents lutningar, något det finns gott om i området kring Ayacucho.

Spårvagnarna kommer att användas av Metro de Medellín längs en 4,3 kilometer lång linje som förbinder stadens tunnelbanelinjer A och B och två nya linbanelinjer.

Den nya spårvägsträckan, som består av nio stationer, förväntas öppna i oktober 2015. Drygt 85 000 passagerare kommer att använda linjen dagligen.

Under 2012 beställde staden Medellin12 stycken 39 meter långa Translohr STE5 spårvagnar från NTL. Företagets spårvagnar anses vara högeffektiva och erbjuder exceptionella fördelar när det gäller integration i det colombianska urbana landskapet, med en svängradie på 10,5 meter.

Konsortiet UT Alstom-Sytecsa, i egenskap av Alstoms dotterbolag på orten, står för installeringen av strömförsörjningen för hela projektet. Alstoms ansvarar därmed för projektledning, konstruktion, upphandling, testerna och idrifttagning av elnät och dess transformatorstation.