Rekord för pendling över Öresund

Kollektivtrafiken knyter samman Öresundsregionen. Foto: Skånetrafiken

Mellan den 3 och den 16 oktober rabatterades Skånetrafikens periodbiljetter över Öresund; 30-dagars och flex 10/30 dagar. Intresset var stort. Aldrig förr har så många biljetter över Öresund sålts under en tvåveckorsperiod. I snitt köptes 2,7 biljetter per kund. Över 8000 personer har köpt biljetter och över 20 procent av dessa är nya kunder.

Nu är Skånetrafiken tillbaka i 2019 års nivåer i biljettförsäljningen över Öresund.

– Det är glädjande att se att kampanjen har gett effekt. I dessa tider, när mycket blir dyrare, vill vi göra valet ännu enklare att välja det hållbara alternativet. På sikt hoppas vi att detta bidrar till utveckling av hela Öresundsregionen, säger Pernilla Lyberg, avdelningschef Försäljning och marknad på Skånetrafiken.

Det ska vara enkelt och hållbart att ta sig mellan Danmark och Sverige. Därför satsar Skånetrafiken på Öresundspendlarna.

– Kollektivtrafiken fyller en viktig funktion i att knyta samman Öresundsregionen och samtidigt klara klimatomställningen. Vi jobbar hårt för att göra det mer attraktivt att resa med Skånetrafiken och att så många – både återkommande och nya – kunder valt att nyttja vårt erbjudande visar att det arbetet bär frukt, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden.