Skadad växel ska lagas under natten

Den skadade växeln finns vid Tegelbacken i Stockholm. Foto: Holger Ellgaard

Den skadade växeln vid Tegelbacken i Stockholm har ställt till det för tågtrafiken såväl regionalt som nationellt, på grund av spåravstängning.  Trafikverkets prognos är att växeln repareras natten till tisdag 24 mars och att trafiken kan släppas på efter det. - Arbetet ska vara klart till klockan 5 på morgonen, säger Eva Nordén, presskommunikatör på Trafikverket.

Det var i samband med en besiktning natten till måndag som inspektörerna upptäckte en spricka i en växelkorsning på Tegelbacken i Stockholm, varpå delar av trafiken stängdes av. Trafikverket utför ofta underhållsarbete och besiktningar på nätterna när tågtrafiken är glesare. Detta för att påverka trafiken så lite som möjligt och för att få en säkrare arbetsmiljö för dem som arbetar vid spåren. Och så görs också i detta fall – arbetet med att byta växelkorsningen ska utföras i natt, av entreprenörern Infranord, när trafiken är glesare.

Under måndagseftermiddagen och kvällen kommer tågtrafiken att påverkas.  

- Viss pendeltågstrafik kommer att glesas ut, där vissa tåg vänder i Älvsjö och regionaltågen mot Hallsberg, Norrköping och Linköping vänder i Södertälje, säger Eva Nordén och fortsätter:

- Vad gäller tågtrafiken Linköping/Norrköping-Gävle, så går dessa hela vägen via Stockholm C. Fjärrtågen mellan Stockholm- Göteborg och Stockholm-Malmö går som precis som vanligt, medan fjärrtågen Stockholm-Karlstad leds via Västerås, säger Eva Nordén.