SL lanserar en ny app för biljettköp

Foto: SL

Nu lanserar SL i samarbete med Klarna en ny biljettapp för köp av enkelbiljetter i mobiltelefoner. Efter att appen har installerats räcker det med ett knapptryck för att köpa en enkelbiljett.

I appen behöver resenären inte heller hålla koll på zongränser för att köpa rätt biljett, det räknas istället ut automatiskt utifrån mellan vilka adresser som knappas in. Med hjälp av appen slipper resenärer även lägga ett telefonnummer på minnet för att köpa sin biljett.

SL har tagit fram appen tillsammans med Klarna, för att förenkla resandet för alla spontana resenärer, turister och besökare. I den går det snabbt att köpa en biljett oavsett var i länet man befinner sig. Biljetten i appen visas på vanligt sätt för spärrexpeditören, bussföraren eller konduktören. Den kan också läsas av i de optiska läsarna som finns på så gott som alla tunnelbane- och pendeltågsstationer. 

Inledningsvis går det bara att köpa enkelbiljetter men planen är att på sikt utöka biljettutbudet i appen. Appen finns för nedladdning i App store och Google Play under namnet ”SL-biljetter”.