Inställda tåg på grund av stormvarning

Foto: sxc.hu

Trafikverket förbereder sig för måndagens storm och järnvägstrafiken ställs in på flera sträckor för att förhindra olyckor och stillastående tåg.

Kraftiga vindar med risk för storm och orkanstyrka i byarna har inneburit att SMHI gått ut med flera vädervarningar. Det väntade ovädret innebär att Trafikverket på söndagseftermiddagen beslutat om reduceringar i tågtrafiken från måndag eftermiddag.

Från måndag den 28 oktober klockan 16.00 och fram till tisdag den 29 oktober klockan 12.00 kommer tågtrafiken att ställas in på flera banor där det är stor risk att träd faller över spåren. Anledningen att tågtrafiken ställs in är att förhindra olyckor på grund av nedfallna träd eller andra föremål som kan skada järnvägsanläggningen. – Vi vill inte heller riskera att resandetåg eller godståg blir stående på linjen, förklarar Linus Eriksson, chef på Trafikledningsområde syd.

Tågtrafiken ställs in på följande sträckor från klockan 16.00 Uddevalla-Strömstad Uddevalla-Öxnered Vänersborg-Herrljunga Håkantorp-Gårdsjö Herrljunga-Borås-Varberg Tågtrafiken ställs in på följande sträckor från klockan 17.00 Halmstad-Värnamo Malmö-Simrishamn Kristianstad-Karlskrona Kalmar-Berga- Hultsfred

Godstrafiken ställs dessutom in på följande sträckor Älmhult-Olofström Berga-Oskarshamn Blomstermåla-Mönsterås Torup-Hyltebruk

För vägtrafiken väntas de större vägarna kunna hållas öppna, däremot kan det bli problem med framkomligheten på det mindre vägnätet. Risken är stor att träd och andra föremål kan finnas på körbanorna på hela vägnätet.