Fler pendelparkeringsplatser i Västsverige

Alingsås station. Foto: Nils Öberg

Västtrafik fortsätter att utöka pendelparkeringarna i Västsverige. Vid Snipen blir det 40 nya bilplatser och vid Alingsås station byggs ytterligare 104 platser för cykel.  

Arbetet vid Snipen, som ligger i Kungsbacka kommun, har redan påbörjats och den 16 september startar arbetet vid Alingsås station.

– Snipens pendelparkering är väldigt populär, därför är vi extra glada över att kunna utöka med fler platser för pendlare, säger Line de Verdier, projektledare på Västtrafik.

Totalt får Snipen 130 bilplatser för pendlare och när utbyggnaden vid Alingsås station är klar kommer det finnas totalt 1 000 cykelplatser där.

– Vi vill att ännu fler Alingsåsbor ska upptäcka hur enkelt det är att ta cykeln till stationen för att sedan hoppa på tåget, säger Line de Verdier.

Utbyggnaden av pendelparkeringarna är en del av satsningen inom Västsvenska paketet, där fler parkeringsplatser för bilar och cyklar byggs längs de större kollektivtrafikstråken i Göteborgsområdet. Fler byggnationer kommer att påbörjas inom den närmaste tiden.