Tågtrafiken på Västra Stambanan får fler turer

Det blir fler tågavgångar på Västra Stambanan mellan Göteborg och Skövde/Töreboda. Foto: Thomas Harrysson

Nu är det dags för Västtrafik att byta tidtabeller. Samtidigt görs förändringar för att anpassa trafiken efter resenärers behov. Bland annat utvecklas resmöjligheterna med närtrafiken i hela regionen och tågtrafiken på Västra Stambanan får fler turer.

– Vi vill fortsätta öka resandet med kollektivtrafiken och utvecklar därför trafiken löpande efter våra resenärers behov. Utgångspunkten är alltid att använda våra resurser där de gör som störst nytta. Under nästa år förbättrar vi tillgängligheten till kollektivtrafiken runtom i regionen genom flera satsningar på närtrafiken, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik.

En av nyheterna är fler turer i tågtrafiken på Västra Stambanan mellan Göteborg och Skövde/Töreboda. Även Västtågen mellan Göteborg-Borås sätts tillbaka i trafik efter ett banarbete som pågått på sträckan sedan augusti.

Det inför också införs en rad nya satsningar i närtrafiken. Närtrafik är kollektivtrafik som körs med mindre fordon där annan kollektivtrafik inte körs så ofta eller saknas helt. En resa med närtrafiken körs mellan valfri adress och valfri närtrafikhållplats i samma kommun, eller tvärtom åt andra hållet.