EVRY tecknar nytt driftavtal med SL

Foto: Christer Wiik

EVRY har tecknat ett nytt treårigt avtal med Storstockholms Lokaltrafik. Det nya avtalet är en förlängning av ett tidigare driftavtal och innebär att EVRY och SL fortsätter ett mångårigt samarbete. Ordervärdet är totalt cirka 290 miljoner kronor.

I det nya avtalet och EVRY:s leverans ingår drifttjänsterna server & storage, applikationsdrift, it-arbetsplatser samt andra driftsrelaterade tjänster som service desk, drift av arbetsstationer i SL:s anläggningar samt nätverksdrift. SL:s nätverk är länstäckande med kommunikation till cirka 250 platser i Stockholms Län.

I det förlängda samarbetet med SL ingår även underhåll av webbplatser samt utveckling av en ny responsiv webbplats som syftar till att göra planering och resande enklare för SL:s kunder.

– Det här är en stor och viktig leverans för EVRY. Nu ser vi fram emot att fortsätta vårt samarbete med SL för att på ett rationellt sätt leverera tjänster som gör att de kan fokusera på sin kärnverksamhet, säger Niclas Ekblad, Sverigechef på EVRY.