Ny tågchef på Skånetrafiken

Manus Andersson tillträder sin tjänst den 1 juli. Foto: Skånetrafiken

För att ytterligare stärka upp Skånetrafikens organisation har Magnus Andersson från SJ rekryterats som ny chef till affärsområde tåg. Magnus Andersson börjar sin anställning på Skånetrafiken den 1 juli och kommer även ingå i Skånetrafikens ledningsgrupp.

- Rekryteringen känns mycket bra då Magnus har en gedigen erfarenhet kring tågfrågor och den kompetens som Skånetrafiken behöver för att ytterligare stärka upp organisationen för framtiden, förklarar Henrik Dagnäs, trafikdirektör på Skånetrafiken. Dessutom är Magnus väl förtrogen med Skånetrafiken och tågfrågor i södra Sverige efter att ha jobbat många år tidigare i Skåne – en otrolig styrka och fördel för oss i vårt fortsatta arbete.

Magnus Andersson har arbetat inom SJ under flera år och kommer närmast från en tjänst som ansvarig för infrastruktur, branschfrågor och övergripande trafikavtalsfrågor inom SJ:s division Affär & Service vid huvudkontoret i Stockholm. Magnus har tidigare bl.a. varit ansvarig för SJ:s avtalstrafik i södra Sverige under flera år och dessförinnan även trafikchef vid dåvarande Sydvästen.

- Jag känner starkt för kollektivtrafiken i dess olika former och då förstås inte minst tågets roll i det sammanhanget, säger Magnus Andersson. Att få jobba med Skånetrafikens omfattande och framgångsrika tågverksamhet tillsammans med ett mycket kompetent team känns verkligen stimulerande. Mitt hjärta klappar dessutom lite extra för södra Sverige efter mina tidigare år här, så det blir kul att komma tillbaka till Skåne.