Invensys Rail och Siemens tar kontrakt av Crossrail

Ett konsortium bestående av Invensys Rail och Siemens har fått ett kontrakt på 50 miljoner brittiska pund av Crossrail Limited. Kontraktet gäller att leverera signalsystem och tågledninglösningar inom Crossrails verksamhetsområde och för integration med Network Rails infrastruktur.

Crossrail kommer att bygga 21 kilometer ny järnväg under hjärtat av London i dubbelspårstunnlar. Upp till 24 tåg per timme kommer att trafikera de centrala delarna under högtrafik med upp till 200 miljoner passagerare per år.

Konsortiet kommer att leverera en kommunikationsbaserad Train Control, CBTC-lösning integrerad med Network Rails European Rail Traffic Management System, ERTMS. Detta gör det möjligt för Crossrails tågtrafik att köra både på den nya centrala delen och på befintliga järnvägsnät.

Naturligtvis är vi glada över att ha fått detta kontrakt Crossrail. Efter vårt möte förra året om att leverera signalsystem till Thameslink-projektet är vi stolta över att vara med om Londons två mest prestigefyllda infrastrukturprogram. Det bekräftar vår position som en av Storbritanniens främsta leverantörer av signalsystem. Nyckeln till vårt framgångsrika anbud var inte bara den beprövade teknik som Invensys Rail och Siemens PLC kommer att tillhandahålla, utan också våra erfarenheter av att leverera projekt av denna storlek och komplexitet, säger William Wilson, Invensys Rail vicepresident.

Invensys och Siemens PLC har en lång och framgångsrik historia av samarbete om betydande infrastrukturprojekt som går tillbaka mer än ett decennium och som inkluderar partnerskap i Puerto Rico, Spanien, Alger och USA. För Crossrail-projektet kommer Invensys leverera markutrustning samt ta ansvar för installation och leverans av kontrollsystemet, medan Siemens kommer att leverera CBTC och ATS-utrustning.