Oklart när nya dubbelspåret mellan Göteborg och Borås byggs

Borås centralstation. Foto: Wikipedia. kredit: Mikael Ejdemyr

En dubbelspårig järnväg mellan Göteborg och Borås är planerad men frågan om när den kan bli verklighet hänger fortfarande i luften, meddelade Sveriges Radio P4 den 14 mars.

En modern järnväg till Borås finns planerad men i Trafikverkets senaste förslag sköts satsningen på framtiden, trots att både näringsliv och politiker i regionen varit övertydliga att den behöver byggas.

Representanter från Göteborg, Borås och Regionstyrelsen Västra Götaland höll i morse ett seminarium i riksdagen, om varför bygget borde vara med i den kommande planen för infrastrukturen. 

– Det skulle vara ett lyft för alla, både pendlarna, näringslivet och miljön skulle må bättre av detta, sade Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg till P4

Samtidigt som delegationen från Västsverige är i Stockholm befinner sig infrastrukturminister Tomas Eneroth i Göteborg, men utan besked om nya järnvägen. 

– Exakt vilka sträckor kommer vi inte att presentera förrän i den senare delen av april. Ann-Sofie Hermansson och andra som väntar får vänta tills dess med beskedet, men jag är väl förtrogen med vilka önskemål som finns från Göteborgsregionen, det är ingen tvekan säger Tomas Eneroth.

Källa: Sveriges Radio, P4